Blues för dig

Musik och den svenska bluesen

Musik, musik!

Vad kan vara bättre än att höra vackra toner i öronen – dag ut och dag in? Musik är något som lyfter oss människor och som får oss att utvecklas, att tänka till och att samla kraft och mod att ta oss över hinder som vi inte vanligtvis skulle våga. Ja, musiken är magisk. Och svaret på frågan om det finns någon människa i hela den stora vida världen som inte tycker om musik är nog nej. Nej, det kan det nog inte finnas. För, vad är man då för en människa. Visst, alla människor är olika, men det är även därför det finns så många olika musikgenrer för att tillfredsställa alla människor. Ja, men handen på hjärtat finns det nog en musikgrupp eller en artist för alla. Annars vore det konstigt.

Köp inte sno

Om du älskar musik ska du inte sno den. Då ska du köpa CD-skivor och vinyler och gå på konserter för att stödja artisterna. Du kan även för att hitta bättre priser köpa online för att få rabatter. Surfa in på Gratislandet och besök ett land som du aldrig kommer vilja lämna, här finns cdon rabattkoder så snart kommer dina favoritartister och favoritfilmer inte vara långt borta.

Ja, det finns olika typer av fildelning: den olagliga och den lagliga. En artist kan släppa låtar som du får ladda ner och lyssna på, eller om det rör sig om streaming. Då laddar du inte ner utan då streamar du bara materialet som inte finns på din hårddisk. Här kommer ett utdrag från Sydsvenskan som tar upp fildelning och detta stycke är om Acta.

”Ett handelsavtal som ska reglera upphovsrättsbrott på nätet och som just nu förhandlas fram mellan EU, USA och några andra länder. Förhandlingarna omgärdas av en del hemlighetsmakeri, men information har läckt ut och bland annat spekuleras det i att internetleverantörer kan tvingas att samarbeta med rättighetshavare för att stoppa den illegala fildelningen.” (läs mer här)

« Föregående inlägg