Blues för dig

Musik och den svenska bluesen

Årets bluespicknick en succé

Att blues är en musikstil som inte längre är aktuell är ett misstag många gör att tro. Det är verkligen inte alls så, utan den lever än och det fullt ut. Det här är musik för livsnjutare som njuter av livet även i vardagen med hjälp av musiken och alla dess tillbehör. På den svenska marknaden finns det också många bra musiker som spelar in skivor och gör konserter. Nyligen, i somras,  på årets bluespicknick blev det tydligt att det stora intresset för blues finns kvar och till och med börjar växa sig ännu större. Detta har man skrivit om i en artikel här, och arrangören förklarar:

– Året innan kom 200 så vi hade räknat med kanske 400–500 och hade tryckt upp 600 biljetter för säkerhets skull. Men det kom över 1 000 personer

Självklart är det glädje att det blivit en sådan folkfest tack vare kärleken till blues och man kan bara hoppas att det blir samma sak, eller ännu bättre, nästa år. Några av de band som var med på årets bluespicknick var Eric Bibb & Staffan Astner, Band of Brothers,  Pete Simpson, Gustav Almstedt och den Svenska legenden Roffe Wikström. Han  avslutade också kvällen och trots sina 65 år var det bra drag från början till slut. Han sjunger blues på Svenska och det var nog ingen i publiken som inte relaterade till hans sånger om kärleken och brustna hjärtan.

Musik som skapar gemenskap, glädje och engagemang

Det är Södertälje jazz- & bluesförening som i samarbete med ABF har arrangerat picknicken och allt tyder på att det blir samma succé igen om ett år. Och det är väldigt viktigt det här med att man arrangerar musikspelningar som denna. Visst finns det många andra spelningar man kan gå på, men när det riktas mot just en musikstil är det många som får träffas för att njuta av just den. Det skapar gemenskap, glädje och engagemang.

« Föregående inlägg
Nästa inlägg »